„Antena 3 nu va înlocui Realitatea TV. Antena 3 a fost doar adăugată pe lista televiziunilor românești din Parlamentul European care pot fi urmărite de europarlamentarii români”, a declarat Boguslaw Liberadzki, unul dintre chestorii PE.
Până în prezent, pe lista televiziunilor din circuitul intern erau două posturi din România – TVR și Realitatea.
Postul TV Antena 3 a fost introdus pe lista televiziunilor din circuitul intern al Parlamentului European, după o petiție formulată în acest sens de către europarlamentari PSD, liderul PSD, premierul Victor Ponta, postând pe Facebook un mesaj în care arată că este „un act de dreptate și normalitate”
„Un act de dreptate și normalitate în Parlamentul European (dreptul postului care este nr. 1 la audiență în competiție cu cel care este nr. 1 la datorii la stat!). Felicitări europarlamentarilor români pentru inițiativă!”, a scris Ponta pe Facebook, marți seară.
Grupul europarlamentarilor PSD din Parlamentul European (PE) a solicitat recent, printr-o petiție, înlocuirea postului de știri Realitatea TV cu Antena 3 în circuitul tv intern al Parlamentului European, petiția fiind susținută și de eurodeputatul independent Mircea Diaconu și de liberala Norica Nicolai.
Eurodeputatul PDL Marian-Jean Marinescu a arătat atunci că grupul PSD din Parlamentul European a cerut suplimentarea listei de canale tv românești cu postul Antena 3, iar, dacă nu este posibil, înlocuirea postului Realitatea TV cu Antena 3, dar că ai săi colegi din Partidul Popular European (PPE) nu susțin această inițiativă și vor lua măsuri, deoarece o astfel de decizie nu poate fi luată fără acordul PPE.
La sfârșitul lunii aprilie, aflat la Strasbourg, liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirma, referindu-se astfel și la schimbarea canalelor interne de TV, că senzația din media este că PPE conduce încă totul în Europa deși social-democrații sunt numeric egali în PE la nivel de premieri, fiind necesară o implicare pentru schimbarea percepției.
„Voi avea și o observație poate mai amară: acum, în Consiliul European suntem 11 prim-miniștri socialiști și social-democrați și 11 prim-miniștri din PPE, dar în media europeană și opinia publică pare că PPE conduce încă totul în Europa și cred că este misiunea noastră să dovedim tuturor votanților noștri că avem o voce și o influență egale la adoptarea deciziilor în Uniunea Europeană”, spunea Ponta, într-o întâlnire cu grupul european al social-democraților din Parlamentul European.
El a argumentat în acest sens cu un exemplu, și anume că PSD a ocupat, în urma alegerilor de anul trecut, jumătate din locurile rezervate României în Parlamentul European, dar că, atunci când s-a pus problema unei „minore schimbări” privind canalele interne de televiziune din cadrul acestui for, Partidul Popular European a transmis că nu poate fi schimbat nimic în pofida existenței unei majorități.
„De aceea cred că ar trebui să ne folosim forța care ne-a fost dată de către votanții noștri și să cooperăm cu toate celelalte grupuri, pentru a arăta votanților noștri că îndeplinim promisiunile și că îi reprezentăm și luptăm pentru ei”, a conchis atunci Ponta.